Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Царевични мини питки на тиган

Царевични мини питки на тиган

Царевични мини питки на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Царевични питки на тиган, които може да хапнете в допълнение с каквото си поискате"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 малки
  • кисело мляко - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 50 г натрошено
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично пълнозърнесто
  • олио - 2 с.л. за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, лесна и вкусна закуска са тези царевични питки.

В купа се разбиват яйцата с щипка сол.

Добавете кисело мляко с разбита в него сода за хляб, накрая сипете царевично брашно и пълнозърнесто брашно.

Разбърква се на гъста каша.

В загрят тиган с 1 с.л. олио сипваме по 1 с.л. каша и се оформя като питка.

Печем от двете страни да готовност малките питки.

Обръщам с 2 вилици - по-лесно е, и изваждаме в чиния.

Сервираме веднага, страхотни са моите царевични питки на тиган!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mel
Mel
Бързи и вкусни!
02.03.2023 08:27