Начин на приготвяне
За тестото:
Брашното се слага в дълбока купа и се прави кладенче. В малка купа се слага маята с хладка вода и захарта. Разтваря се добре и се изсипва в кладенчето, след това се слагат и останалите продукти и се омесва меко тесто.
Тестото се оставя да отпочине за около 30 минути на топло, като се завива с плик и кърпа. През това време се приготвя плънката.
За плънката:
В малко тиганче сипваме олиото и се нарязват лукът и спанакът, които леко се запържват да омекнат и се махат от огъня. Прибавят се сирената и кашкавалът, като едните се натрошават с вилица, а другите се рендосват. Всичко се разбърква и се оставя в купа.
Взема се тава за печене, намазва се с олио и поръсва с брашно. След това се взема тестото, от което се правят средни топчета и се редят в тавата, като в средата не се слагат.
В средата на тавата се изсипва сместа от сирената и се слага да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. След като се извади се сервира цяла, за да може да се вземе и от питката, и от плънката.
Коментари