Начин на приготвяне
В топлото прясно мляко се натрошава и разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути да се активира.
После с брашното, олиото, солта се замесва меко тесто и оставям да втаса 40 минути. Разделя се тестото на 2 топки.
Първата се точи на кора върху хартия за печене с по-голям диаметър от тавата.
Намазва се с олио и се поръсва с чубрица и риган. Втората част тесто също се разточва на кора със същия размер, поставя се върху първата.
В средата се поставя чашка и от нея към края се реже на 16 триъгълника. През един се поръсва със сирене и всеки непоръсен се поставя върху един поръсен.
Усуква се и се навива на охлюв. Оставя се да втаса втори път 20 минути и се намазва с разбит жълтък, поръсваме със сусам.
Пече се в загрята фурна 180 градуса около 40 минути до готовност. Изважда се и намазваме с масло, покриваме с кърпа да омекне. Добър апетит!
Коментари