Начин на приготвяне
Маята се разбърква в топла вода със захар и 2 с.л. бяло брашно и оставяме да бухне.
Смесват се двата вида брашно и с останалите продукти омесете средно меко тесто.
Оставете на топло да втаса 30-40 минути и се разделя на 6 равни части.
Всяка се точи на елипса дълга 22 см, с нож се нарязва от едната страна на тънки ленти.
В другата половина поставяме парченца бекон и сирене.
Навиват се на кифлички и върху хартия за печене се нарежда 1 в средата и другите край нея като цвете.
Втасва още 20 минути, намазвате с прясно мляко.
Печете красивата питка в загрята фурна 180 °C до златисто за 35 минути, като към края се покрива с фолио.
На дъното поставете съд с малко вода.
Изважда се, намазваме питката цвете с масло и покриваме с кърпа за 10 минути!
Вкусна питка със сирене и бекон, чудесна за обяд или за повод!
Добър апетит!