Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене и бекон

Питка със сирене и бекон

Питка със сирене и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Вкусна питка със сирене и бекон, чудесна за всеки специален повод!"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • топла вода - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • бяло брашно - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • плънка
  • сирене - 100 г
  • бекон - 100 г
  • прясно мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топла вода със захар и 2 с.л. бяло брашно и оставяме да бухне.

Смесват се двата вида брашно и с останалите продукти омесете средно меко тесто.

Оставете на топло да втаса 30-40 минути и се разделя на 6 равни части.

Всяка се точи на елипса дълга 22 см, с нож се нарязва от едната страна на тънки ленти.

В другата половина поставяме парченца бекон и сирене.

Навиват се на кифлички и върху хартия за печене се нарежда 1 в средата и другите край нея като цвете.

Втасва още 20 минути, намазвате с прясно мляко.

Печете красивата питка в загрята фурна 180 °C до златисто за 35 минути, като към края се покрива с фолио.

На дъното поставете съд с малко вода.

Изважда се, намазваме питката цвете с масло и покриваме с кърпа за 10 минути!

Вкусна питка със сирене и бекон, чудесна за обяд или за повод!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: