Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка със сирене и сусам

Питка със сирене и сусам

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Питка със сирене и сусам
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакет
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат млякото и водата, добавя се маята и захарта и се разбъркват.

След това се добавя белтък, сирене, сол, и олио. Отново се разбърква.

Постепенно се добавя брашното и се меси меко тесто. Покрива се и се оставя да втаса за около 2 часа.

От втасалото тесто се късат топки, нареждат се в намазнена тава и питката се оставя да втаса още малко.

Намазва се с разбит жълтък и се поръсва със сусам. Пече се във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: