Миди на фурна с галета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/09/2011
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 791
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се слагат да се варят в тенджера с вода на силен огън и след като се отворят се отцеждат. Подреждат се в намазнена тава плътно една до друга.

Намажете една тавичка с маслото и наредете плътно мидите една до друга. Смесете в купичка накълцаните ситно магданоз, копър, мащерката, сол и черен пипер.

Поръсете всяка мида с букета от подправки, отгоре поръсете и с галета и полейте с малко разтопено масло. Сложете мидите да се изпекат до приятен загар.

Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана тенджера за миди 24 см - 6.5 и 3 литра
35.00 лв.
27.60 лв.
Виж ››

Специална тенджера за миди, която ще ви помогне да завършите прекрасния летен ден с тези вкусотии на трапезата. Съберете близки и приятели, защото тенджерата позволява приготвяне на по-голямо количество миди.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диана
Диана
06.02.2012 10:30
От всички рецепти да сега тази най-много ми допада .След като я пробвам ще кажа как е.Благодаря на Росини
0
0