Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско, грах и картофи

Гювеч със свинско, грах и картофи

Гювеч със свинско, грах и картофи
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
265 мин.
Порции
8
"Звучи ли ви като покана за обяд?"

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 кг
  • картофи - 1 кг
  • грах - 1 консерва (200 г)
  • зелен фасул - 1 буркан (700 г)
  • моркови - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио
  • чубрица
  • дафинов лист
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на хапки и го сложете в сгорещено олио. Щом месото се запечата от всички страни, добавете нарязания лук и разбъркайте.

Когато лукът омекне, махнете от огъня и го изсипете в голям съд. Изцедете фасула и граха от водата и ги прибавете към месото.

Обелете, измийте картофите и ги нарежете на едро. Измийте, почистете и нарежете останалите зеленчуци. Прибавете и тях към месото.

Добавете рендосани домати, овкусете и разбъркайте. Изсипете ястието в глинен съд и сипете около 100 мл вода.

Затворете и печете 1 час на 200 градуса и още 3 часа на 180 градуса.

Готовият гювеч поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: