Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с моркови и картофи в гювеч

Свинско с моркови и картофи в гювеч

Свинско с моркови и картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
18 мин.
Порции
5
"Свинско с моркови и картофи - идея за хапване за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • домати - 4 с.л. пасирани
  • картофи - 3 бр.
  • джолан - 1.5 кг свински
  • целина - 200 г глава
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • печурки - 250 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • магданоз - 5 стръкчета, пресен
  • бяло вино - 500 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със свинското джоланче. То трябва се се почисти, нареже на мръвки и осоли. Кокълът, който сме отделили от месото, нареждаме на дъното на глинения съд, в който ще готвим. Около него слагаме и свинското месце.

Зеленчуците (картофи, моркови, целина) заедно с лука се почистват и нарязват едро. Ако печурките са дребнички, може да се оставят и ненарязани.

Осоляваме надребнения зарзават и го слагаме при месото в гювеча. Прибавяме и цели скилидки чесън. Добавяме бахара и другите подправки (дафинови листа и бахар).

Наливаме също така виното и пасираните домати. Отгоре поръсваме с пресен магданоз и захлупваме гърнето. Слагаме гювеча със свинско в студена фурна и я включваме на 220 градуса.

Ястието с джолан се пече половин час, след което понижаваме температурата на фурната и готвим на 180 градуса.

Това свинско с моркови и картофи в гювеч ще създаде истински празник на трапезата ви. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно приготвено!
29.04.2022 15:51