Начин на приготвяне
Нарязвам 2 бр. пилешки гърди напречно през средата, така че да се получат 4 бр. пилешки филенца.
Върху всяко слагам стреч фолио и начуквам леко, като внимавам да не ги разкъсам.
Овкусявам само от вътрешната част с малко сол, бял пипер, джинджифил на прах и микс от провансалски билки.
На всяко филенце слагам парченца кисели краставички, моцарела, топено сирене и кашкавал.
Може да комбинирате каквито продукти желаете по Ваш вкус.
Завивам на рулце, фиксирам краищата на вкусните пилешки рулца с клечки за зъби и обвивам с резенчета бекон слайс.
Подреждам апетитните руладини в тавичка, наливам на дъното малко бяло вино и поливам със струйка зехтин.
Пекох в загрята фурна, докато беконът придобие хрупкав и златист цвят.
Отделно правя сос за руладините, върху който ще ги сервирам.
В тиган загрявам зехтин /олио/ и задушавам няколко пресни гъби, нарязани на тънки филийки.
След това към тях добавям 1 опаковка /200 мл/ течна сметана за готвене, 1 ч.л. горчица, щипка мащерка и 1-2 бр. пушени топени сиренца /от триъгълните/.
Оставям да къкри на ниска степен, докато леко се сгъсти.
Тези пилешки руладини в бекон със сметанов сос са неустоимо вкусни!
Източник: Hati Vicheva - Кулинарна мрежа