Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с чери доматчета и гъби

Фусили с чери доматчета и гъби

Фусили с чери доматчета и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Усещате ли аромата на доматки и любов, която е тайната съставка на всички вкусни ястия"

Необходими Продукти

  • фусили - 1 пакет
  • чери домати - 200 г
  • гъби - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 5 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • пресен босилек
  • пармезан - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват във вряща подсолена вода. След това се отцеждат и се охлаждат под студена течаща вода.

Гъбите се запържват за 10 минути в сгорещен зехтин. След като се позапържат се добавя виното.

Като се поизпари малко виното прибавяме нарязаните чери доматчета и чесънът, също нарязан на ситно. Разбърква се и след 5-7 минути се отстранява от котлона.

Всичко се смесва със фусилите, поръсва се с настърган пармезан и се украсява с листенца босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусни и апетитни.
14.05.2016 11:00
Албена Асенова
Албена Асенова
Благодаря!
12.05.2016 14:18
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Доста красиво поднесени, а и много вкусни.
12.05.2016 12:49