Лесни тиганици

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
14/05/2016
"Приготвят се лесно и бързо и изчезват още по-бързо!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 555
  • Преглеждания за месеца341
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тиганици

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка захар и щипка сол. В киселото мляко си шупваме малка щипка сода за хляб.

Пресяваме брашното в отделна купа, защото така става по-добре, и към него изсипваме пакетче бакпулвер и разбъркваме.

Постепенно прибавяме брашното към другите съставки и объркваме всичко много добре с лъжица.

Сгорещяваме си олио. Загребваме с голяма лъжица от сместа и пържим от двете страни.

Получават се меки, пухкави и не мазни тиганици. Много по-хубави стават с бакпулвер. Хапваме с компот, айран. Да ви е сладко.

Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
4.87 лв.
Виж ››

Практичен пластмасов поднос в приятен оранжев цвят, който има широко приложение в домакинството.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Благоева
Изглеждат супер. Рецептата е страхотна.
0
0
К К
К К
14.05.2016 22:02
Стават страхотни за закуска!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.05.2016 11:58
Какато и да се казват са страхотни,за да не поемат мазнина и да не стоят тежки аз слагам в тестото малко ракия
2
0