Начин на приготвяне
Натрошете орехите (ядките) и бисквитите и ги смесете в дълбока купа.
След като ги объркате добре, прибавете маслото, накиснатите в ромовата есенция стафиди, прясното мляко и накрая - течния шоколад.
Разбъркайте много добре всички продукти.
Торта вече е почти готова.
Трябва единствено да я оформите, като блат в кръгла чиния или друг подходящ съд и да я полеете обилно с разтопения шоколад в загрятата сметана.
Оставете шоколадовата торта за 3-4 часа в хладилника.
Коментари
Как ще смесите 100 грама течен шоколад със 100 мл. мляко и 150 грама масло ,орехи,със почти половин килограм бисквити и някакви накиснати стафиди. Ще се получи смес, нямаща общо със снимката, на която се вижда шоколадов крем със идеална, кремообразна текстура и парченца бисквити тук там само. Как после казвате, че трябва върху ЧИНИЯ да оформим блат? Това е несериозно, прощавайте. В чинията бихме ли постигнали височината, която се вижда на снимката? А после като "залеем" със сметана и шоколад и оплескаме всичко, понеже няма как да не се разтече, незнам как ще прехвърлим цяла торта във чист поднос. Много просто- от снимката се вижда, че тортата е във форма на сърце, от тези със откопчаващо се дъно най-вероятно. Но автора на рецептата е сметнал да ни напише, че се "оформя" в чиния. От уважение към всички нас, другите потребители и хората, които ще тръгнат да приготвят тази "торта",моля да си поправите рецептата и или да напишете правилната за тортата от снимката, или да си я изготвите по описаната от вас друга рецепта, да си я снимате и да я качите отново.
Съжалявам, ако съм в грешка, но нека и другите погледнат и изкажат мнение.
Просто е обидно за всички ни и подигравка с труда на всички, които истински се стараят, а не си пишат ей така.