Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави хлебчета за сандвичи

Пухкави хлебчета за сандвичи

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Пухкави хлебчета за сандвичи
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12
"Апетитни Пухкави хлебчета, хрупкави отвън, мекички отвърте! Развихрете въображението си и направете най-вкусния сандвич, а после го споделете с нас !"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 350 мл топла
  • захар - щипка
  • сол - две щипки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сода - на връхчето на лъжица (гаси се в оцета)
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипвам пакетчето мая в топлата вода със захарта и 5-6 с.л. брашно. Изчаквам да шупне и изсипвам в брашното, като добавям и другите продукти.

Меся меко и еластично тесто. Оставям да утрои обема си, след което оформям хлебчетата и пека на загрята на 160 градуса фурна до зачервяване, като в единия ъгъл на фурната слагам купичка с вода.

След като извадя хлебчетата, не ги покривам с кърпа.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Напомнят ми на селските хлебчета, който бяха много вкусни!
17.05.2016 14:24
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вкусни и апетитни.
16.05.2016 00:16
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много са апетитни!
16.05.2016 00:11
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Пробвайте задължително.Ще ви посъветвам след като ги оформите,да ги оставите да починат поне десетина минути.
15.05.2016 18:55
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Такива не съм пробвала, струва си да го опита човек.
15.05.2016 18:47
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошни! Чак ми се иска да си чупна :) И аз не покривам печива с кърпа,така се задушават,а обичам коричката да е хрупкава
15.05.2016 18:11
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Страшно вкусни, а споредмен са хубави не само за сандвичи.
15.05.2016 17:37
1
1
Покажи всички подкоментари