Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтета от хайвер с пресен лук

Кюфтета от хайвер с пресен лук

Кюфтета от хайвер с пресен лук
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия - хапвайте, споделяйте и черпете, така се прави с вкусните неща"

Необходими Продукти

  • хайвер - 800 г от бяла риба (може и от шаран)
  • зелен лук - 2 стръка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре хайвера и го осоляваме. Нарязваме пресния лук на малки кръгчета.

Омесваме хайвера с лука и оставяме в хладилник да си поеме от солта и да стегне.

По-късно оформяме кюфтенца, които овалваме във брашно и пържим в сгорещено олио, като обръщаме от двете страни.

Гарнираме със розичка от краставица и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Когато искат да узрее се слага в буркан със сол и после се пасира. Но така го изхвърли по добре.
16.05.2016 16:29
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Нищо му няма ако е дълбоко замразен във фризер.
16.05.2016 16:15
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Лелеее отдавна не съм се сещала за хайверени кюфтета, аз имам хайвер в хладилника, но ми е от няколко месеца, и сигурно се е съсипал, не смея да го ползвам него.
16.05.2016 16:09
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Като се извади от корема на рибата нали е бил все пак при черва и други... малко и кръвчица има, затова го изплаквам.:)
16.05.2016 11:30
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много приятна рецепта,но да те питам:защо го миеш тоя хайвер?
16.05.2016 11:26
1