Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с грах и картофи

Свинско с грах и картофи

Свинско с грах и картофи
Снимка: Veselina
3 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Любим вкус от детството! Благодарности на Ваня, че ни подсети!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • грах - 500 г
  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържваме късчетата свинско месо, добавяме и нарязания лук и морков.

Заедно позапържваме и добавяме червен пипер, сипваме вода и граха.

Така се варят около 30 минути.

Картофите измиваме и нарязваме на кубчета. Сипваме и тях при месото.

Свинското с грах се вари до готовност, след което поръсваме със магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за картофи с грах, лека грах яхния или класическото свинско с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Сготвих стана перфектно единствено добавих 250 мл доматено пюре и малко захар
02.08.2022 21:05
4
Georgi
Georgi
Shte probvam
14.02.2019 13:10
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Чубрицата я слагам докато се готви, за малко аромат а магданоза на края.
16.05.2016 23:17
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Аз досега съм слагала по 1 картоф само колкото да сгъсти, ще опитам с повечко.
16.05.2016 22:36
Албена Асенова
Албена Асенова
Само магданоз имах в предвид.
16.05.2016 22:21
Албена Асенова
Албена Асенова
Много вкусно се получава.Аз обаче слагам магданоз,не чубрица.
16.05.2016 22:20
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да и аз преди години готвих само грах или само картофи но моя мъж майка му така готвила и иска така. :)
16.05.2016 13:49
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега не съм правила такава комбинация от грах и картофи, или слагам грах или картофи, но идеята ми допадна, а и така като гледам снимката се е получило много апетитно.
16.05.2016 13:10