Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско с грах и картофи на фурна

Свинско с грах и картофи на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско с грах и картофи на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Има ли гладни? Ами заповядайте при нас - тази вкусотия ще стигне за всички"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 1 кг
  • грах - 400 гр замразен
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - зърна
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и запържете в нагрятата мазнина, като периодично наливайте по малко топла вода, за да омекне.

Добавяйте ситно нарязания лук, морковите нарязани на филийки и картофите на кубчета последователно, като след всеки добавен продукт запържвате по 3-4 минути. Добавете брашното, запържете за кратко и прибавете червения пипер и накрая граха.

Разбъркайте ястието и налейте топла вода колкото да покриете продуктите. Прибавете зеленчуковата подправка, черния пипер и посолете на вкус, разбъркайте.

Измийте много добре главичката чесън, след което с нож направете разрези по скилидките и я поставете в ястието, добавете и лютата суха чушка.

Поставете ястието в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете до готовност на картофите.

Поръсете свинския гювеч със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Рецептата е страхотно, вкъщи много често я приготвям, дори слагам също гъби и зелен фасул.
02.10.2018 12:54
1