Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Грах с картофи и свинско на фурна

Грах с картофи и свинско на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Грах с картофи и свинско на фурна
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
07/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Грахът с картофи и свинско на фурна винаги е страхотна идея за вкусна семейна вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско - 600 г (или по желание 1 шепа соеви хапки за вегетариански вариант)
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 пакет замразен
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л., ронена
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изадете граха предварително да се отпусне.

Свинското с картофите, морковите и лука се нарязват на кубчета.

Свинското месо се запържва отделно в сгорещено олио. Като се позапържи, се налива малко вода, покрива се и се оставя да се свари почти изцяло.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковите и картофите. След това се прибавят подправките и се разбърква добре.

Изсипват се доматите, прибавя се захарта и сол на вкус. Сипете граха и се налива ½ - 1 ч.ч. вода.

Ако ще се ползват соеви хапки, се накисват в гореща вода.

По желание, преди да се налее водата, може да се добави например малко кимион и млян кориандър.

В тава или гювеч се изсипват зеленчуците.

При тях се добавя готовото свинско месо или накиснатите соеви хапки.

Покрива се тавата с фолио или се похлупва гювечът със свинско с грах и се слага в студена фурна.

Готви се на максимална температура до готовност на всички продукти.

Накрая се оставя около 15 минути без похлупак, за да се запече грахът с картофи и свинско на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: