Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с орехова поръска и мед

Бисквитена торта с орехова поръска и мед

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бисквитена торта с орехова поръска и мед
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • масло - 60 г
  • какао - 1 с.л.
  • бисквити - 2 пакета, обикновени
  • орехи - 50 г, начукани
  • мед - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд размесваме какаото и нишестето. Постепенно прибавяме прясното мляко и слагаме всичко да заври. Прибавяме захарта и ванилията.

Изчакваме крема да заври и го сваляме от котлона. Оставяме го да поистине и към него добавяме маслото. Разбъркваме добре.

В тава слагаме един ред от бисквитите и заливаме с част от крема, после пак бисквити и крем, докато свършат бисквитите. Отгоре поръсваме пастата с смлени орехи и мед.

Слагаме в хладилник да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
а сега имам прясно изваден мед и ухае страхотно, ще полея някое такова десертче
17.05.2016 07:42
К К
К К
Много е изкушаващо, не съм опитвала!
16.05.2016 23:22
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда супер апетитна, аз винаги я правя по класическа рецепта.
16.05.2016 15:44
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добри сладки изкушения творите.
16.05.2016 15:14