Начин на приготвяне
В дълбок слагаме прясното мляко, захарта и нишестето да заврат, като бъркаме непрекъснато сместа, докато се сгъсти.
Сваляме крема от огъня и към него добавяме ванилията и маслото. Разбиваме с миксер, докато се стопи маслото.
Накрая прибавяме сметаната на прах и разбиваме отново с миксер добре. Оставяме крема да се охлади.
В отделен съд изсипваме брашното и правим кладенче в средата му. В него слагаме останалите продукти и замесваме тесто, което да се отлепя от пръстите. Разделяме го на две топки.
Поръсваме плота с брашно и върху него разточваме всяко парче на кора с дебелина около 1 см.
Изрязваме кръгове с големина на форми за тарталети. Всеки кръг поставяме във форма и притискаме краищата му към стените й.
Отгоре ги набождаме с вилица и печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Изваждаме готовите сладки и ги оставяме да изстинат. Пълним ги с крема и ги поръсваме със смлени орехови ядки. Оставяме сладките да престоят в хладилник за 24 часа.