Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Тарталети с крем и орехова поръска

Тарталети с крем и орехова поръска

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Тарталети с крем и орехова поръска
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
10/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Тъкмо ни публикуваха тези домашни тарталети и веднага ги споделяме, а вие ги споделете с любим човек"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • захар - 75 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 250 г
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 60 г царевично
  • захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 75 г
  • сметана - 1 пакетче на прах
  • за поръската
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок слагаме прясното мляко, захарта и нишестето да заврат, като бъркаме непрекъснато сместа, докато се сгъсти.

Сваляме крема от огъня и към него добавяме ванилията и маслото. Разбиваме с миксер, докато се стопи маслото.

Накрая прибавяме сметаната на прах и разбиваме отново с миксер добре. Оставяме крема да се охлади.

В отделен съд изсипваме брашното и правим кладенче в средата му. В него слагаме останалите продукти и замесваме тесто, което да се отлепя от пръстите. Разделяме го на две топки.

Поръсваме плота с брашно и върху него разточваме всяко парче на кора с дебелина около 1 см.

Изрязваме кръгове с големина на форми за тарталети. Всеки кръг поставяме във форма и притискаме краищата му към стените й.

Отгоре ги набождаме с вилица и печем тарталетите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

Изваждаме готовите сладки и ги оставяме да изстинат. Пълним ги с крема и ги поръсваме със смлени орехови ядки. Оставяме сладките да престоят в хладилник за 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: