Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния със свинско, картофи и тиква

Яхния със свинско, картофи и тиква

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Яхния със свинско, картофи и тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г от врат
  • картофи - 2 - 3 броя
  • тиква - 400 г изчистена
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 2 с.л. сухо
  • розмарин - 1 стрък
  • салвия - 1 стрък
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бульон - 400 мл
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета. Смесете брашното с индийското орехче и черния пипер и оваляйте месото в сместа, като изтръсквате парчетата от излишното количество.

Загрейте маслото със зехтина в голям тиган и сложете свинското да се запържи заедно със стрък розмарин, като обърквате на силен котлон. Долейте 1/2 от бульона, покрийте и оставете да къкри за половин час.

Обелете и нарежете картофите, както и тиквата на парченца. Прибавете ги в тигана, объркайте, долейте останалия бульон и прибавете салвията.

Подправете със сол и сложете отново да се задушава. Периодично разбърквайте за 20 минути и махнете ястието от котлона. Поднесете с накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

galina
galina
пробвах рецептата но не ми хареса.може аз нещо да не съм направила както трябва но има някакъв странен вкус
25.09.2013 17:45