Джуфки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Джуфки
Снимка: Марияна
1 / 2
17/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20 бр.
"Мнооого познат ретро вкус - топят се в устата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното и към него прибавям бакпулвера.

Разбивам яйцата, прибавям захарта, щипка сол и прясното мляко постепенно.

Объркваме много добре всички съставки.

Набрашняваме си плота. Омесваме тесто. Разточваме кора. Разрязваме си ленти.

Във всяка една от лентите по средата правим прорез с нож, промушваме краищата и дърпаме.

Пържим ги в сгорещено олио. Още топли поръсваме с пудра захар чрез цедка.

Стават хрупкави и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Джуфки-панделки ли ще рече? :-)
17.05.2016 17:47
1
Покажи всички подкоментари
К К
К К
Баба ми ги правеше, като и ходех на гости и са ми любими! Браво!
17.05.2016 14:10
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава рецепта само дето от захарта не мога да видя как са точно оформени.
17.05.2016 08:54
2
Покажи всички подкоментари