Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до пухкавост и постепенно добавете ванилията и брашното, смесено с щипка сол. Разбъркайте добре и прибавете прясното мляко и сметаната.
Намажете с масло форма или тава с диаметър 26 см и сипете в нея около 1/3 от сместа. Сложете я в предварително загряна на 200 градуса фурна за 3 минути.
Извадете и върху тестото разпределете почистените и отцедени боровинки (или др. плодове по избор). Запазете 1-2 шепи плод за отгоре.
Излейте останалото кексово тесто, разпределете заделените боровинки и върнете във фурната да се пече за 30-40 минути.
Първият половин час не отваряйте фурната, за да не спадне вашето клафути. На 15 минута от печенето може да изключите горния реотан, за да не прегори.
След 30-тата минута проверете вашия боровинков сладкиш и при нужда пуснете отново горния реотан.
Коментари
Ми, назначете един човек, дето може да готви, поне да ги чете, тия рецепти, преди да ги публикувате!