Грис-халва с какао

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
18/05/2016
"Един от любимите ни ретро десерти, които всеки път хапваме с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 140
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете гриса в олиото до получаване на светло-кафяв цвят. В друг съд сипете млякото, захарта и водата и ги сложете да заврят на котлона.

Внимателно ги добавете към гриса и бъркайте до получаването на гъста кашичка, като непрекъснато бъркате. Разделете на две част, каот в едната сипете какаото, а в другата – канелата.

В тавичка сипете първо сместа с канелата и загладете, отгоре сипете какаовата смес и пак загладете. По желание може да поръсете с кокосови стърготини или смлени орехи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Благоева
С какао, не съм опитвала, само за цвят ли го слагате1
0
0