Грис-халва с какао

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
479
313
215
1
18/05/2016
"Един от любимите ни ретро десерти, които всеки път хапваме с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 933
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Халва

Начин на приготвяне

Запържете гриса в олиото до получаване на светло-кафяв цвят. В друг съд сипете млякото, захарта и водата и ги сложете да заврят на котлона.

Внимателно ги добавете към гриса и бъркайте до получаването на гъста кашичка, като непрекъснато бъркате. Разделете на две част, каот в едната сипете какаото, а в другата – канелата.

В тавичка сипете първо сместа с канелата и загладете, отгоре сипете какаовата смес и пак загладете. По желание може да поръсете с кокосови стърготини или смлени орехи.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
К К
К К
18.05.2016 13:35
С какао, не съм опитвала, само за цвят ли го слагате1
0
1