Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака без домати (Бяла мусака)

Мусака без домати (Бяла мусака)

Мусака без домати (Бяла мусака)
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Да, това е бяла мусака, няма домати и ни е сред топ рецептите"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. едри
  • кайма - 350 - 400 г смес
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 суп.лъж.
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз - на вкус
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • сол
  • брашно - 2 чаени лъжички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Слагаме в тавичка. Каймата я смесваме с лук, чубрица, черен пипер и сух магданоз и я задушаваме в олио и малко вода.

Когато изври течността, прибавяме към каймата картофите. Натрошаваме кубче пилешки бульон и наливаме вода до нивото на картофите.

Слагаме продуктите да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до извиране течността и готовност на картофите.

Заливаме мусаката със смес от разбитите яйце, мляко, сол и брашно и допичаме до приятен загар. Поднасяме топла с 1-2 лъжици кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: