Начин на приготвяне
Пилешкото месо се измива и нарязва на хапки, слага се в малка тавичка, поръсва се със сол, черен и червен пипер и се залива с виното, слага се да се пече на 180- 200 градуса за около 30 минути.
Докато месото се пече си почистваме и нарязваме лука, тиквичката (на ситно), домата (много ситно) и магданоза.
В купа сипваме млякото, водата и сиренето, разбъркваме хубаво и прибавяме и магданоза, домата и щипка захар.
След като месото се е позапекло го изваждаме, прибавяме тиквичката и лука, разбъркваме и заливаме с готовата смес, отново разбъркваме всичко да се смеси равномерно и връщаме тавата във фурната, изпичаме напълно.
След като е готово поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.
Пилешките късчета фантазия са готови.
Коментари