Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтенца с колбас и сирене

Картофени кюфтенца с колбас и сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Картофени кюфтенца с колбас и сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Сложете колбас и сиренце в кюфтенца от картофи и няма да повярвате каква вкусотия става Гарантирано!"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 средно големи
  • колбас - 60 - 70 г Камчия
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1бр.
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • зелен лук - 3 - 4 листа
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и сваряват напълно, след което се прецежда водата от тенджерата, а картофите се оставят да изстинат. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, а саламът се рендосва.

След като картофите са поизстинали, ги намачкваме с вилица или с чисти ръце и прибавяме към тях останалите продукти, като сиренето го натрошаваме, разбъркваме да се смесят съставките.

Загряваме олиото и с влажни ръце вземаме от сместа, оформяме кюфтетата и внимателно пускаме да се пържат, след като се изпържат от едната страна, ги обръщаме да се изпържат и от другата.

Може да наредим кюфтетата върху хартия за печене и да ги изпечен без мазнина във загрята фурна до готовност, вместо да ги пържим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: