Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и сваряват напълно, след което се прецежда водата от тенджерата, а картофите се оставят да изстинат. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, а саламът се рендосва.
След като картофите са поизстинали, ги намачкваме с вилица или с чисти ръце и прибавяме към тях останалите продукти, като сиренето го натрошаваме, разбъркваме да се смесят съставките.
Загряваме олиото и с влажни ръце вземаме от сместа, оформяме кюфтетата и внимателно пускаме да се пържат, след като се изпържат от едната страна, ги обръщаме да се изпържат и от другата.
Може да наредим кюфтетата върху хартия за печене и да ги изпечен без мазнина във загрята фурна до готовност, вместо да ги пържим.