Начин на приготвяне
На котлон в подходяща тенджера сипваме 2/3 от млякото, захарта и лимоновата кора, след това включваме да заври на тих огън (периодично разбъркваме).
В купа разбиваме хубаво жълтъците, прибавяме останалото млякото, брашното и ванилията, разбъркваме хубаво и щом млякото в тенджерата заври, на тънка струя при непрекъснато разбъркване прибавяме млякото с жълтъците.
Разбъркваме още няколко секунди, да се сгъсти леко кремът, и махаме от огъня. В подходяща тавичка натрошаваме половината от курабийките и заливаме с помощта на черпаче с половината от крема, натрошаваме останалите курабийки (оставяме 1-2 за поръсване) и заливаме с останалия крем.
Оставяме десерта да поизстине.
След като е стегнал леко кремът, разтопяваме шоколадчето и го изливаме върху половината от десерта, отгоре поръсваме с натрошени курабийки. Може да декорираме с разрязана на половина бисквитка.