Вкусна супа от лапад

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Лека, пролетна и толкова вкусна, че няма да издържите и ще си сипете допълнително"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 - 600 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • фиде
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада и го попарваме за кратко в гореща солена вода.

Изцеждаме, нарязваме и го запържваме с нарязания на дребно лук и малко червен пипер.

Доливаме вода и като поври малко, прибавяме фидето, джоджена и солта.

Когато е сварено фидето, изключваме котлона и правим застройка от яйцата, киселото мляко и брашното.

Още гореща, супата започваме да добавяме лъжица по лъжица при застройката, докато стане със същата температура, и изсипваме при супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: