Начин на приготвяне
Нарежете свинската плешка на дребни кубчета. Овкусете със сол и черен пипер. Морковите се режат на дребни кубчета. Чушката се почиства от семките и се реже на дребни кубчета.
Лукът се обелва и се реже на ситно. В дълбока тенджера сгорещете олиото и задушете зеленчуците. След като омекнат, добавете вода до половината на съда, добавете месото за супата и подправките.
През това време обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Малко преди супата да е готова, добавете картофите и гответе до готовност. Когато свинската супа е готова, оставете да изстине малко.
Пригответе застройката, като в купа разбиете жълтъците с щипка сол. След това добавете млякото и нарязаната на ситно целина.
С помощта на черпак сипвайте от бульона на супата в застройката, за да темперирате яйцата. Върнете бульона в супата, като разбърквате добре. Много вкусна супа от свинска плешка! Да ви е сладко!