Начин на приготвяне
Почистете и измийте агнешкия комплект (черен и бял дроб, агнешки чревца, сърце) много добре.
Поставете ги в тенджера и залейте със студена вода, поставете на котлона да заврят.
След като това стане, с решетъчна лъжица премахвайте образувалата се пяна отгоре, докато спре да се отделя. Варите за 30 минути, след завиране. Прецедете дреболиите от агне, като запазите бульона им. Нарежете сварените дреболии на малки кубчета.
В голям тиган нагрейте олиото, прибавете дреболиите и пържите до златист цвят. Извадете дреболиите с решетъчната лъжица и в същото олио запържете ситно нарязания пресен лук за кратко. Налейте агнешкия бульон в тенджера, прибавете запържените дреболии и лука.
Поставете на котлона да заври и добавете предварително измития много добре ориз. След като заври, намалете котлона, супата трябва да къкри до готовност на ориза. Пет минути преди да свалите агнешката супа от котлона, поръсете с нарязания на ситно пресен копър, сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцето много добре и добавете сока на един лимон, отново разбъркайте. Темперирайте, като добавяте по малко от бульона към разбитото яйце при непрекъснато бъркане. След като температурата в двата съда се уеднакви, сипете яйчената смес към супата от агнешки дреболии, разбъркайте.
Поднесете ястието, докато е още топличко. Ще се удивите от вкуса на тази супа с дреболии.