Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Парти хапки с патладжан

Парти хапки с патладжан

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Парти хапки с патладжан
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
23/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.голям
  • домати - 2 бр.
  • сирене - 100 - 150 г твърдо
  • кайма - 100 г овкусена
  • кромид лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 малък
  • лютеница - 1 ч.л. ситно смляна
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на шайби с еднаква широчина (добре е патладжанът да е дълъг и да не е много тумбест, за да се получат повече шайби).

След това ги слагаме в гевгир заедно с изрезките, посоляваме и оставяме за половин час да се оцеждат.

След като патладжанът е готов, го изплакваме и подсушаваме с кухненска хартия.

Изрезките от патладжани ги нарязваме на ситно и заедно с лука (нарязан на ситно) и моркова (настърган) ги задушаваме в олиото за 1-2 мин.

След това към тях прибавяме каймата, накълцан магданоз, задушаваме и накрая добавяме лютеницата и сол на вкус.

След като каймата е задушена, нареждаме шайбите от патладжана и върху всяка една от тях слагаме от каймата. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 15 мин.

След като е готово, изваждаме и оставяме да изстинат.

Нарязваме и доматите на шайби и щом патладжанът изстине, го нареждаме върху тях, отгоре слагаме и резен сирене. Може да набодем клечки за зъби и декорираме с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: