Начин на приготвяне
Ягодите могат да бъдат както пресни, така и замразени. Важното е да са почистени от дръжките и измити добре.
Ягодите се слагат цели или по желание на парчета в широк и дълбок съд и върху тях се изсипва захарта, без да се бърка, се слага на котлона или печка.
Отначало врат на силен огън, докато започне да къкри и след това се оставя на слаб огън.
Когато усетите, че започва да се сгъстява, пробвайте в чаша с вода, а също може и на чинийка, дали е готово. Преди да го свалите от печката, трябва да прибавите лимонената киселина да поври още 3-4 минутки.
Веднага след това се сипва в предварително затоплени сухи бурканчета и се обръщат с капачките надолу, докато не изстинат напълно.
Тази доза стига за направата на 10-тина бурканчета, аз изкарах 11 но не бяха с еднаква форма.
Сладкото става много ароматно сладичко и много вкусно.
ДА ВИ Е СЛАДКО !