Начин на приготвяне
Пресявам брашното. Правя си кладенче. Слагам едно разбито яйце, сол, зехтин.
Стоплям си леко прясното мляко. Размивам маята в прясното мляко. Месим върху набрашнен плот. Оставям на страна за 20 мин.
Разделям тестото на 12. Всеки 12 части ги разделям на 2. Правим си 12 питки, колкото капачка от малък буркан.
Настъргвам сирене и кашкавал. От сирената си правя 12 топчета, колкото орех. Топчето го слагам между всеки две питки.
Точа с точилка питките, за да станат по-големи и равномерно да се разнесат сирената по средата. Мажа всяка хачапура леко със зехтин и пека на тиган от двете страни.
Хапваме с мляко.
Да ви е сладко!
Коментари