Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с два вида сирене и лук

Пълнени картофи с два вида сирене и лук

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Пълнени картофи с два вида сирене и лук
Снимка: Потребител#240543
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Картофи с вкусна плънка - ястие, което не е за изпускане"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи /около 300 г единия/
  • лук - 1 гл. жълт /голяма/
  • краве сирене - 150 г
  • овче сирене - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • лютеница - 1 с.л.
  • сос табаско - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват много хубаво с кората /тя ще държи напълнените картофи/.

Намазват се с олио и се увиват с алуминиевото фолио. Пекат се във фурна за 40 минути на 200 градуса.

Лукът се накълцва или се рендосва. Пържи се в олиото 5 минути и се добавят подправките: червеният пипер, джодженът, сосът и след като се разбърка два-три пъти, се прибавя лютеницата и се дърпа от огъня.

Изчаква се да се охлади. Слагат се намачканите сирена и плънката за пълнените картофи се разбърква.

Изваждат се картофите от фурната след изтичане на планираното време и се отваря фолиото.

Набождат се с вилица, за да се провери дали са готови. При готовност се срязват през средата навътре почти до долу /не се режат на половини/.

Хващат се картофите в двата края на срезовете с палеца и показалеца на двете ръце и бавно се правят опити да се съберат/приближат.

Така ще се отворят картофите, след което плънката се разпределя в тях и картофите, вече открити, се запичат за 10-тина минути.

Пълнените картофи с два вида сирене и лук се поръсват с наситнен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: