Начин на приготвяне
Крем:
Смесете водата и млякото за крема и разбийте с 1-2 ч.ч. млечна смес а нишестето и брашното, а останалото мляко сварете на котлона, като добавите захарта. Сипете брашняната смес и бъркайте крема, докато се сгъсти. Като се сгъсти, се маха от огън.
В дълбока кръгла тава се нареждат бишкотите. Първо се потапят набързо в прясно мляко и се изкарват и се нареждат изправени по тавата.
Същото се прави и по дъното на тавата, като и се начупват на парчета бишкоти, които също се потапят в прясно мляко и се нареждат, за да запълнят пролуките.
Отгоре се изсипва от крема, слага се още един пласт бишкоти и пак крем. Накрая се залива с приготвеното нишесте от ягоди, както е описано на гърба на опаковката.
Бишкотената торта се украсява с желе от ягоди и стърготини.
Оставя се в хладилник за около 3 часа, да стегне икономична Шарлота.