Икономична Шарлота

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Икономична Шарлота
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Икономична, бърза и много апетитна тортичка Какво повече можем да искаме?"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакета +
  • нишесте - 1 пакет от ягоди
  • прясно мляко - 500 мл + за потапяне на бишкотите
  • Крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • орехи - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • Украса
  • желе от ягоди
  • стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем:

Смесете водата и млякото за крема и разбийте с 1-2 ч.ч. млечна смес а нишестето и брашното, а останалото мляко сварете на котлона, като добавите захарта. Сипете брашняната смес и бъркайте крема, докато се сгъсти. Като се сгъсти, се маха от огън.

В дълбока кръгла тава се нареждат бишкотите. Първо се потапят набързо в прясно мляко и се изкарват и се нареждат изправени по тавата.

Същото се прави и по дъното на тавата, като и се начупват на парчета бишкоти, които също се потапят в прясно мляко и се нареждат, за да запълнят пролуките.

Отгоре се изсипва от крема, слага се още един пласт бишкоти и пак крем. Накрая се залива с приготвеното нишесте от ягоди, както е описано на гърба на опаковката.

Бишкотената торта се украсява с желе от ягоди и стърготини.

Оставя се в хладилник за около 3 часа, да стегне икономична Шарлота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: