Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус от тиквички

Хумус от тиквички

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Хумус от тиквички
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Заменете нахута с тиквички и ще получите уникално вкусен хумус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 средно голяма
  • сусамов тахан - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате тиквичките и ги нарязвате на кубчета, за да е по-удобно те да бъдат смлени или с пасатор, или в блендер.

След като ги смелите, добавете и останалите вкусове - солта, сусамовия тахан, чесъна, лимоновия сок и отгоре залейте малко със зехтин.

Чудесно е за предястие или поднесен на препечена филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сусамовия тахан от къде го купувате ,тук не мога да намеря.
25.05.2016 10:21
1
Покажи всички подкоментари