Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и върховете. Нарязват се на филии.
Всяка филия се начуква леко от двете страни с чук за месо, след което се посоляват със сол и пипер Микс.
За панировката:
Яйцата се разбъркват в плитка купа.
Прибавя се червеният пипер и розмаринът.
Разбърква се много добре, след което постепенно се прибавят твърдите сирена при продължително бъркане.
Олио се загрява в тиган с незалепващо покритие, като първоначално не се слага цялото олио. Пържат се панираните тиквички в малко мазнина, за да се разтопят добре сирената.
По време на пърженето олиото се прибавя постепенно, колкото е необходимо тиквичките да се потапят до половината.
Тиквичките се потапят в панировката от двете страни, след което се пържат в сгорещено олио до златисто от двете страни.
След като се извадят от тигана, панираните тиквички се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината от тиквички с твърди сирена.
Коментари