Начин на приготвяне
Чушките се разрязват на половинки, изчистват се от семките, намазват се с мазнина, посоляват се и се запичат от двете страни за кратко във фурната.
В отделен съд се сварява сто грама кускус по указанията на опаковката. Главата лук се нарязва на ситно, слага се в тиган с малко мазнина и се запържва. След като омекне, се слагат по двеста грама грах и царевица.
Накрая се прибавя шунката нарязана на кубчета. Плънката се подправя с черен пипер и сол, ако е необходимо и се смесва със сварения кускус. Запечените чушки се пълнят с плънката.
Отгоре върху всяка чушка се поставя по парченце меко козе сирене и настъргано сирене чедър.
Чушките се връщат във фурната и се допичат, докато сиренето се разтопи. Върху пълнените чушки се слага по стръкче мащерка.
Пълнените чушки с кускус и царевица са готови.