Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и карамел

Кекс с ябълки и карамел

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-лесния, най-пухкавия и най-ароматен ‪‎сладкиш‬, който ще опитате скоро"

Необходими Продукти

  • За карамела
  • захар - 10 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • За кексовото тесто
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и водата в тенджерка и оставете на котлона да заври, в никакъв случай не бъркайте карамела.

Когато придобие хубав карамелено-кафяв цвят отстранете от котлона и сложете маслото, разбъркайте добре да се разтопи маслото. Сипете карамела в намаслена кексова форма.

Върху карамела подредете ябълките, нарязани на филийки. Пригответе кексовото тесто, като разбиете яйцата със захарта, олиото, горещата вода и брашното пресято с бакпулвера.

Сипете сместа върху ябълките и печете кекса на 180 градуса за 30 минути или до суха клечка. Готовия кекс обърнете в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Страхотен:)Само дето на мен ми дойде малка формата за три ябълки и едната я сложих в сместа!
01.07.2017 16:29
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Сладкиша е чудесен ,правила съм го и много ми харесва
27.03.2016 21:13