Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици с различни форми

Мекици с различни форми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Мекици с различни форми
Снимка: Джемиле Чешлиева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 650 мл хладка
  • сол - 2 ч.л.
  • мая - 1.5 пакет
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в дълбока купа, залива се с 150 мл хладка вода, добавя се захар, разбъркват се и се оставя за 10 мин.

След 10 мин. маята трябва да е бухнала. След това се добавя 500 мл хладка вода, сол и брашно.

Омесва се меко тесто. Оставя се при стайна температура да втаса.

След това от втасалото тесто се откъсват топки, които се оформят в най-различни форми с помощта на чаша, ръце и т. н.

Пържат се в загрято олио и от двете страни.

По желание се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: