Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Различни домашни Кренвиршки

Различни домашни Кренвиршки

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Различни домашни Кренвиршки
Снимка: Натали Тихова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Едни по-различни кренвиршки, в които всички вкъщи ще се влюбят от първата хапка"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
  • краве масло - 4 - 5 с.л. олио или разтопено
  • суха мая - 1 п.
  • брашно - около 1 кг за меко тесто (София Мел за баница)
  • кренвирши - Pikok от Lidl
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте си в купичка киселото мляко в микровълновата за около 10-20 секунди.

Сипвате в дълбока купа заедно с разбитото яйце, солта, захарта, олиото, водата, маята и брашното.

Омесвате си меко тесто.

Оставяте да си почине, докато си обелите кренвиршите.

Разточвате си тестото и завивате, отрязвате излишната част от тестото или оформяте по желание.

Мажем с един жълтък.

Печем на 180 градуса в тавичка с хартия за печене и намазана с олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: