Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с домашни кори

Тиквеник с домашни кори

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тиквеник с домашни кори
Снимка: Марияна
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • брашно - колкото поеме
  • масло
  • тиква
  • орехи - нарязани на ситно
  • канела
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето, слагаме масло, сол, захар, оцет. Правим кладенче в брашното и си изсипваме всички продукти плюс водата.

Замесваме тесто върху набрашнен плот. Точим кори.

След като сме разточили корите върху набрашнен плот, слагаме плънка.

За нея почистваме от кората и настъргваме тиквата. Нарязваме на ситно орехите, за да се усещат добре, като ги хапваме.

Кората я поръсваме със захар, разпределяме тиква по кората, поръсваме с орехи и канела и малко масло.

Навиваме на рула и ги редим едно до друго. Отгоре поръсваме с разтопено масло.

Поставяме тиквеника в намазнена тава.

Печем на 200°. Вече готов, режем на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: