Зеленчуков омлет с тиквичка

27/05/2016
"Винаги добавяме към омлета и тиквичка - защото така става лек и толкова свеж, че го изяждаме за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 488
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на кубчета заедно с чушката. Нарязват се и перата зелен лук.

В купа се разбиват с вилица пресни, домашни яйца, добавя се и натрошено сирене.

В любимото тиганче загрявам олиото, сипваме зеленчуците, поръсени с щипка сол и магданоз, и задушавам докато омекнат.

Разбърква се периодично. Отгоре се заливат с яйчената смес, намаля се котлонът и оставяме да се готви.

От време на време тиганът се раздрусва, да не загори. С чиния обръщаме омлета, връща се в тигана и запичаме за 2-3 минути до готовност.

Сервираме с пресни зеленчуци.

Вкусно и здравословно!

Италиански дълбок тиган с капак 24 см-25%
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
59.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много вкусно е и само яйца със тиквичка.
0
0