Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Гръцки бадемови сладки

Гръцки бадемови сладки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Гръцки бадемови сладки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
50 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 350 г меко
  • захар - 200 г фина кристална
  • ванилена захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 100 мл лек
  • жълтъци - 2 бр., със стайна температура
  • коняк - 60 мл
  • вода - 1 1/2 ч.л. от портокалови цветове
  • бадеми - 300 г, запечени и смлени едро
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 850 г
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се слагат на един ред в суха тава и се запичат леко на 180°C. Изпечените бадеми се охлаждат напълно и се смилат.

В голяма купа се смесват маслото, захарта и ванилената захар и се разбиват с миксер продължително. После добавяме зехтина и жълтъците постепенно. Разбиваме добре. Добавяме бадемите.

Изсипваме коняка и водата от портокалови цветове.

Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвера. Объркваме добре. Тестото се оформят на топки малки и се слагат в тава, застлана с хартия за печене.

Пекат се на 180°C в предварително загрята фурна до порозовяване.

Оставаме на страна леко да изстинат. Овъргалваме с пудра захар.

Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Разрешавам си да добавя две снимки към основната рецепта от кулинарен блок на Йоана Петрова. Изключително вкусни сладки или по точно курабии или още по точно "Курабиедес" , както са познати в Гърция. Спазвала съм много точно рецептата, даже и показвам точно каква портокалова вода съм ползвала при направата им. Промених само това, че при мен бадемите не ги смлях, а поставих цяла ядка по средата на топката и я завих.
Имам само една основна грешка, че направих 1/3 от рецептата и разкошните "Курабиедес" много бързо свършиха.
30.03.2017 23:49