Начин на приготвяне
Разбивам маслото със захарта на пухкав крем. При непрекъснато бъркане, добавям постепенно яйцата, като всеки път слагам по лъжица брашно.
Добавям пресятото с бакпулвер брашно, бадемовото брашно, какаото и портокаловите корички. За да са по-ароматни, предварително ги накисвам в ликьора. Бъркам до еднородна смес. Накрая добавям 1/2 от портокаловия ликьор.
Поставям силиконовата форма в тава и изсипвам тестото, което е 2/3 от обема на формичката. Пека сърчицата 12-15 минути. Използвам две форми - 12 бр.
Оставям тавата настрана, за да изстинат сладките. С помощта на лъжичка разпределям равномерно разтопеният шоколад, към който съм прибавила другата 1/2 от ликьора.
След като се охладят изваждам от формичките. Украсявам с портокалова коричка и бадемова ядка.
Бадемовите сладки с глазура са готови.