Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Турска чорба на невестата Езо

Турска чорба на невестата Езо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Турска чорба на невестата Езо
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тази турска чорба е цяла история в купичка"

Необходими Продукти

  • червена леща - 300 г
  • булгур - 50 г (с варене)
  • зехтин - 40 мл
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. червен (на люспи, без семки)
  • мента - 1/2 ч.л. сушена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за запръжката
  • краве масло - 50 г (зехтин)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • при поднасяне
  • лимони
  • мента - прясна
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на едро и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.

Добавят се доматеният концентрат, лютият пипер и ментата. Разбърква се, за да се запържат леко.

Налива се 2 литра вода. Прибавят се измитата леща, нарязаните на кубчета картофи, булгурът, сол и черен пипер на вкус.

Турската супа се на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре.

Приготвената супа от леща се пасира. Ако има нужда, се разрежда с още вода.

Червеният пипер се запържва за кратко в сгорещеното масло.

Турската чорба на невестата Езо се поднася с червения пипер, лимон и пресните билки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: