Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с тиквички и яйца на очи

Спагети с тиквички и яйца на очи

Спагети с тиквички и яйца на очи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
28/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 200 г
  • тиквички - 1 бр. средна
  • домати - 2 бр .
  • домати - 300 г консервирани
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • риган
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 40 г
  • масло - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указание и се отцеждат. Разбъркват се с лъжичка масло да не слепват и оставяме настрани. В по-голям тиган се загрява олио.

Тиквичката се измива и нарязва на четвъртини. Запържва се за кратко в мазнината, поръсва се с малко сол и черен пипер. След това в тигана се изсипват нарязаните домати от консерва заедно с настърганите пресни домати.

Овкусява се със сол, захар, риган и разбъркваме добре. Варим на тих огън около 10 минути, докато малко се сгъсти. Върху сгъстения сос се чукват яйцата, едно по едно, внимаваме да са равномерно разпределени в тигана.

Готвим за 10-15 минути, докато стегнат яйцата, като тиганът се разклаща от време на време. Отгоре се поръсва с нарязан пресен магданоз.

Сипваме спагети в чиния, отгоре се поставя по едно яйце с малко сос и тиквички. Поръсваме с настърган кашкавал и поднасяме. Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглеждат много апетитно,страхотна рецепта.
28.05.2016 19:29
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересна рецепта! Не съм приготвяла спагети с тиквички. Но с яйца съм приготвяла.
28.05.2016 19:19