Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода по указание и се отцеждат. Разбъркват се с лъжичка масло да не слепват и оставяме настрани. В по-голям тиган се загрява олио.
Тиквичката се измива и нарязва на четвъртини. Запържва се за кратко в мазнината, поръсва се с малко сол и черен пипер. След това в тигана се изсипват нарязаните домати от консерва заедно с настърганите пресни домати.
Овкусява се със сол, захар, риган и разбъркваме добре. Варим на тих огън около 10 минути, докато малко се сгъсти. Върху сгъстения сос се чукват яйцата, едно по едно, внимаваме да са равномерно разпределени в тигана.
Готвим за 10-15 минути, докато стегнат яйцата, като тиганът се разклаща от време на време. Отгоре се поръсва с нарязан пресен магданоз.
Сипваме спагети в чиния, отгоре се поставя по едно яйце с малко сос и тиквички. Поръсваме с настърган кашкавал и поднасяме. Бързо и вкусно!
Коментари