Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по добруджански

Яйца на очи по добруджански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Яйца на очи по добруджански
Снимка: Маргарита
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Яйца и мамалига, и аромат на леко запържен червен пипер - идея нямате колко огладняхме"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - 30 мл
  • червен пипер - на вкус
  • царевичен грис - 1/2 пакет
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата чукваме внимателно във вряща подсолена вода, в която сме добавили и оцета, за да се забулят. Изваждаме ги и ги поставяме в чиния.

В тенджера кипваме вода и сваряваме царевичния грис според инструкциите.

Около яйцата подреждаме топки от готовата вече мамалига. Поръсваме с червен пипер и заливаме със сгорещената мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: