Яйца на очи от кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Яйца на очи от кайсии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 2 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • кайсии - 6 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се смесва с млякото и след като набъбне, се слага на среден огън. Като се разбърква, се нагрява до разтваряне, без да кипва. Сваля се от котлона, добавят се 2 супени лъжици захар и ванилията.

Сместа се излива в 3 плоски чинии, като се прави пласт с дебелина половин сантиметър. Слагат се в хладилник за 2 часа. От млечното желе се изрязват елипси с помощта на резачка с къдрав край. По желание се слагат в готови изпечени тарталети.

Кайсиите се разделят на половинки, махат се костилките. Слагат се в купа с останалата захар и малко вода и се кипват. Котлонът се намалява и кайсиите се задушават на слаб огън 2 минути.

Охлаждат се. Половинките кайсии се слагат върху млечното желе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ioana
ioana
Страхотна идея, много вкусни изглеждат..Д
26.07.2014 21:02